O yıllarda Bandırma, Türkiye'nin İsviçre'si gibiydi”

 O yıllarda Bandırma, Türkiye

Gürcistanlı işadamı A. İhsan Akıskalıoğlu, 13 yıl Bandırma'da yaşadı





Biga Ticaret Borsası'nın konuğu olarak ilçeye gelen Dış Ekonomik İlişkiler(DEİK) ve Dünya Türk İşadamları Kurulu(DTİK) Avrasya Bölge Komitesi Üyesi işadamı Ali İhsan Akıskalıoğlu, 1957-1970 yılları arasında, Bandırma'da yaşadı.

Akıskalıoğlu, o yılların Bandırma'sını, O yıllarda Bandırma, Türkiye'nin İsviçre'si gibiydi” şeklinde değerlendirirken, şunları söyledi:

O dönemde Ali Fahri İşeri İlkokulu'nun ardından, Bandırma Ortaokulu'nda okudum. O yılların Bandırma'sının nüfusu 20 bin dolayında bulunmasına karşın, Bandırma ile İstanbul arasında uçak seferleri vardı. Bandırma'da kaldığım 13 yıl içinde ilk aklıma gelen isimler Sıtkı Yırcalı ve Fenni İslimyeli oluyor. Bu arada, geometri kitapları yazarı olup, Şehit Mehmet Gönenç Lisesi Müdürlüğünü de yapan Tahsin Çizenel hocamızı hatırlıyorum. Zaten o yıllarda Şehit Mehmet Gönenç Lisesi'ndeki eğitim-öğretim son derece kaliteliydi. Bu okuldan yetişen öğrenciler, önemli makamlara geldi. Bunlardan biri de, hâlen Paris Büyükelçimiz olan Tahsin Burcuoğlu'dur.”

Geçtiğimiz günlerde Bandırma'yı yıllar sonra ziyaret eden Gürcistan'ın tanınmış işadamı Akıskalıoğlu, O yıllarda sık sık gittiğimiz Süt Evi'ne giderek, süt istedim. Ancak süt satılmadığını söylediklerinde çok şaşırdım” diye konuştu.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false